Carl Normann er den mest kjente postkortfotografen i Norge, og Normanns Kunstforlag var lenge det største i sin bransje. Firmaet var i familiens eie fra 1906 til 1986, da det ble kjøpt av Fjellanger-Widerøe AS.
Normanns familie bodde i Trondheim og emigrerte til Amerika da Carl var 16 år. Han ville ikke reise, i stedet begynte han i fotograflære hos Oskar Holte. Normann mente det kunne gjøres et levebrød av å lage postkort. Til da hadde kortmarkedet vært dominert av utenlandske firmaer, som kopierte andres bilder uten hensyn til opphavsrett. Normann brukte sykkel for å fotografere rundt Trondheim på frisøndagene. Etterpå tok han en ny runde for å selge kortene. Kundene var landhandleriene, og motivene var butikken, kirken, jernbanestasjonen og panorama av bygda.
1909 giftet Normann seg med Dora With fra Kragerø, kokke ved Frimurerlogen i Trondheim. Hun kom til å spille en avgjørende rolle i kortforlaget som administrator og forretningsfører. Ekteparet flyttet til Kristiania og drev virksomheten fra ett rom og kjøkken i Dronningens gate 2. 1916 bosatte familien seg på Hamar. Da Normann kom til mjøsbyen, eide han bare kameraet, sykkelen, pågangsmot og troen på firmaet han hadde startet. Nå ansatte han folk til mørkeromsarbeid, og senere innredet han forretning, mørkerom, atelier og leilighet i Strandgaten.
Aksjonsradiusen ble større da Normann fikk motorsykkel og 1920 egen bil. Bilene kom til å spille en betydelig rolle i Normanns produksjon: De går igjen på kortene, både på bildene Carl Normann tok selv og på dem som sønnene fotograferte. Normanns kort er en billedreise gjennom bilhistorien.
Frem til 1920 ble kortene laget ved lyskopianstalter i Kristiania og Tyskland. Lyskopiene hadde en mye grovere struktur enn de senere fotokortene. Normann laget også fotokort i Tyskland, senere hos Karl Harstad i Oslo og andre norske fotorotasjonsbedrifter.
1935 mistet forlaget hele sitt arkiv under storbrannen på Hamar; negativer fra 30 års produksjon gikk tapt. Firmaet stod på bar bakke, for forsikringsdekningen var mangelfull. Etter ulykken reiste Carl Normann og sønnen Arne landet rundt i de neste årene for å bygge opp et nytt arkiv.
1941 ble Normanns Kunstforlag AS etablert i Oslo. Normann var nølende, fru Dora spilte en avgjørende rolle i beslutningen. 1948 etablerte Normann Grensen Fotoindustri i Grensen 5/7. Fra 1967 holdt firmaet til i nybygd gård i Bærum. Forlaget gav også ut turistbøker, bildemapper, slides og andre turistartikler.
På 70-årsdagen 1956 fikk Carl Normann Kongens fortjenstmedalje i gull for sitt virke innen reiseliv og turisme. Selv uttalte han: “Uten Dora hadde det aldri gått.”
Normanns sønner overtok firmaet 1951 med Eric som disponent og Arne som hovedfotograf, Harry ledet forretningen på Hamar, Odd etablerte seg på Elverum. Normanns Kunstforlag AS ble 1986 solgt til Fjellanger-Widerøe AS, men navnet ble beholdt, og selskapet eies nå (2003) av svenske AS Pictura. 2002 ble 13 000 av firmaets kortoriginaler overlatt til Billedsamlingen ved Nasjonalbiblioteket i Oslo.